Kantoorgebouw Markant te Almelo

Het voormalig Belastingkantoor in Almelo

 

Het (voormalig) belastingkantoor in Almelo gerealiseerd in de jaren 60’ door de Rijksgebouwendienst stond reeds 8 jaar leeg op een markante locatie nabij het centrum en het station.Het gebouw stamt uit de jaren zestig. Het gedateerde en armoedige strenge uiterlijk en de slechte energieprestatie van het gebouw waren kenmerkend.

 

De locatie vlakbij het station en het stadscentrum vraagt om een hoogwaardige invulling. Het gebouw werd volledig gestript in plaats van gesloopt aangezien de draag structuur van het gebouw in goede staat verkeerde. Hiermee tonen wij aan dat slopen van een gebouw niet altijd noodzakelijk is om tot een optimale oplossing te komen, maar dat revitaliseren van het bestaande gebouw een beter en duurzamer alternatief is.

 

Binnen de oorspronkelijke gebouw contouren is een compleet nieuwe duurzame installatie aangebracht gecombineerd met een eigentijdse indeling.

 

Het gebouw is voorzien van compleet nieuwe gevels deze geven allure aan de locatie en omgeving. Naast de tijdloze uitstraling van materiaal en kleur zijn de gevels optimaal geïsoleerd om het gebouw op te waarderen van energielabel F naar label A. Het gebouw ‘Markant’ is klaar voor de toekomst.

 

Opdrachtgever: Van der Linde Capital BV

Architect: Van der Linde Architecten 

Bouwbedrijf: Koopmans TBI Bouw