Nieuwbouw Care-Hotel en Appartementen in Ouwe-Tonge

 

Totaal design van 72 appartementen 

 

Bij de ontwikkeling van het plan te Oude-Tonge hebben wij de ,,eenheid in verscheidenheid’’ als basis genomen. Wanneer je zorgeenheden gaat creëren dan moeten deze eenheden zo zijn samengesteld dat alle eenheden ook daadwerkelijk flexibel aanpasbaar zijn.

Het gebouw en bijhorende eenheden moeten kunnen voldoen aan de vraag van nu maar ook aan de vraag van de toekomstige veranderingen van de woon- en zorgvraag. In het plan hebben wij veel diversiteit te bieden dus kan het plan ook een bredere doelgroep bedienen. De diversiteit bestaat uit de zogeheten een- twee- of drie kamer eenheden. 

 

De architectuur moet een aansprekend en gevarieerde eigentijdsbeeld zijn. Aansluitend hierop moet er een duidelijk beeld van de oude kern van Oude-Tonge en hetgeen reeds gerealiseerd zijn meegenomen in de totaal visie. De gebouwen zijn zo ontworpen dat de diversiteit voor de bewoners en haar omgeving een herkenbaar en vriendelijk woongebouw is. De realisatie moet een aanvulling en verrijking zijn voor het woongebied Oude-Tonge.

 

Gekozen is om het geheel alzijdig vorm te geven door de woon plattegronden zowel naar de waterzijde als de bewoonde zijde te oriënteren, hierdoor ontstaat er een levendigheid en een optimaal sociale beleving voor de omgeving. 

 

De zorg appartementen zijn individueel voorzien van een eigen buitenruimte (balkon). Deels zijn de buitenruimten inpandig en deze keuze is gemaakt voor de privacy en het Nederlandse klimaat. Nu kunnen de bewoners gedurende het jaar meer gebruik maken van de buitenruimten welke respectievelijk zijn gelegen op de ochtend of avond zon. Beide situaties hebben gegarandeerd de middag zon.

 

De gebouwen zijn separaat voorzien van een entree met een lift en trappenhuis.

Ook zijn de gebouwen fysiek met elkaar verbonden om wanneer de vraag daar is ook intern zorg te kunnen verlenen indien gewenst.

 

Het Care Hotel is voorzien van een zwembad met een Wellness ruimte.

Deze ruimten zijn voorzien van alle behoeften behorende bij het zorgconcept en zijn gelegen op de begane grond. De Wellness ruimte sluit aan op een gemeenschappelijke buitenruimte waar eveneens de mogelijkheid is gecreëerd voor een dagwinkel en een restaurant die de maaltijden verzorgd voor het Care Hotel en de zorg appartementen.

Het restaurant zal tevens een aanvulling zijn voor de omgeving, recreanten en de bewoners uit Oude-Tonge.

 

Architect: Van der Linde Architecten 

Bouwbedrijf: MBD Bouw