Nieuwbouw showroom en kantoor Solarlux Nederland te Nijverdal

 

 

CO2MFORT-OFFICE

 

Het bedrijf Solarlux op industrieterrein 't Lochter heeft een bijzonder innovatief gebouw neergezet, waarbij gekeken is naar duurzaamheid, CO2 besparing en het zuinig omgaan met grondstoffen. 

CO2-besparing door weglaten, meer comfort door afstand te doen: dat is kort samengevat de formule voor het nieuwe gebouw van Solarlux in Nijverdal. Dat lijkt op het eerste gezicht tegenstrijdig, maar er zit een uitgekiend concept achter voor duurzame energiebesparing en een hoogwaardige architectonische detail-planning. 

 

De opdracht voor architect Van der Linde architecten en Wolfgang Herich was niet eenvoudig: energie besparen, verwijzen naar de identiteit van het bedrijf, milieuverantwoordelijk en toekomstgericht. Een zo autonoom mogelijke energievoorziening en zoveel mogelijk afzien van technische klimaatregeling en kunstmatige werkplekverlichting stonden bij zijn ontwerp op de voorgrond. Het resultaat is nieuwbouw met veel transparatie, openheid, een architectonisch vooraanstaand statement. 

 

Opdrachtgever: Solarlux Nederland

www.solarlux.nl

Architect: Van der Linde Architecten 

Bouwbedrijf: Kreijenveld Oost

Installatie: Winkels Disselhorst installatietechniek

Kozijnen en ramen: Alkondor en Solarlux