Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten

Showroom Kees Smit Tuinmeubelen 

 

De nieuwbouw voor Kees Smit vestiging Amersfoort

 

De nieuwe vestiging van Kees Smit Tuinmeubelen is gebouwd in een geluidswal langs de snelweg A1, ter hoogte van de Amersfoortse wijk Vathorst. "Het is niet alleen van buiten een blikvanger, maar ook van binnen modern vormgegeven. 

Op 6.000 vierkante meter vloeroppervlakte, verdeeld over vier verdiepingen, wordt een breed assortiment tuinmeubelen en aanverwante artikelen voor de tuin tentoongesteld.

- Kees Smit Tuinmeubelen Amersfoort
De nieuwe vestiging bestaat voornamelijk uit een zeer grote showroom. Ontworpen met grote glaspartijen voor voldoende daglichttoetreding, zodat alle tuinmeubelen (zonproducten) fraai worden tentoongesteld, goed zijn uit te proberen en de juiste sfeer kan worden geproefd. Het logistiek centrum in Almelo zal haar klanten blijven bedienen, maar uiteraard is er in het nieuwe pand in Amersfoort voldoende magazijnruimte zodat de klant alles ook nog direct mee kan nemen.

- Een klant is bijzonder
Henk Smit van Kees Smit Tuinmeubelen vertelde tijdens de rondleiding door het gebouw, dat zij hun concept in Almelo ook in Amersfoort willen hanteren. Naast een uitgebreid assortiment in alle prijsklassen tegen scherpe prijzen is gastvrijheid in de breedste zin van het woord de basis van het succes van de firma. "Het moet elke dag weer bijzonder zijn om klanten te mogen ontvangen. Het mag niet als van zelfsprekend worden beschouwd". 

 

Kees Smit Tuinmeubelen is 2014-2015 door de overkoepelende branchevereniging B3 uitgeroepen tot ‘Beste Tuinmeubelbedrijf van Nederland’. De jury noemt het bedrijf “een trendsetter in de branche waar velen naar kijken.”

 

Opdrachtgever: Kees Smit Tuinmeubelen

www.keessmit.nl

Architect: Van der Linde Architecten 

Bouwbedrijf: Dura Vermeer Bouw