Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten
Van der Linde Architecten

Nieuwbouw retail en appartementen in Amsterdam

 

Amsterdam dinsdag 5 januari 2016

Blauwhoed gaat de PostNL-locatie in winkelcentrum Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost herontwikkelen. Ons plan voor de reeds aangekochte locatie aan de Hoogoorddreef omvat circa 175 appartementen en retail. Het oude postkantoor zal eerst worden gesloopt en maakt plaats voor kwalitatief hoogwaardige nieuwbouw.

“Een plek met potentie”, noemt directeur wonen Eltjo Bouwman van Blauwhoed de voormalige PostNL-locatie. “Amsterdam Zuidoost is in opkomst als aantrekkelijke plek om te wonen en te recreëren. Het oude postkantoor ligt vlakbij station Amsterdam Bijlmer ArenA, de voorzieningen van Winkelcentrum Amsterdamse Poort, met onder andere een levendige markt, en de ArenA Boulevard. Een mooie plek voor stedelijke appartementen en een passende retail-invulling”.

 

Appartementen voor jonge starters

Blauwhoed gaat met de appartementen aan de Hoogoorddreef een jonge doelgroep aanspreken. We signaleren onder jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt veel vraag naar betaalbare appartementen op een levendige, goed bereikbare plek. In het plan zijn circa 175 appartementen opgenomen die aan deze vraag gaan voldoen. Blauwhoed onderzoekt de mogelijkheden om de appartementen te realiseren binnen haar leefconcept 'Tiny Apartments' en wil hiermee inspelen op de lokale vraag.

 

Tiny Apartments

'Tiny Apartments' is een leefconcept van Blauwhoed voor een klein stedelijk appartement, dat dankzij slimme oplossingen toch alle functionaliteit van een groot appartement heeft. Meervoudig ruimtegebruik speelt een grote rol in deze compacte appartementen. Het leefconcept is ingegeven door de groeiende vraag naar stedelijk wonen en de hoge vierkante meterprijzen die vaak in grote steden worden gevraagd.

 

Boost voor Winkelcentrum Amsterdamse Poort

Ook retail is onderdeel van het plan. Met de invulling hiervan wil Blauwhoed de Amsterdamse Poort een boost geven en de verbinding van winkelcentrum Amsterdamse Poort met de ArenA Boulevard en het Anton de Komplein versterken. Blauwhoed doet dit in nauw overleg met het Stadsdeel Zuidoost en andere belanghebbenden. De planontwikkeling voor de appartementen en de retail is inmiddels opgestart.

 

 

Architect: Van der Linde Architecten

 

Blijf op de hoogte via onze site of Like onze Facebook pagina !